Lækker blomkålstzatziki

Blomkåls-tzatziki med agurk og krydderurter

4 personer:
-et kvart blomkålshoved, ca. 200 g
-en halv agurk 
-et halvt rødløg 
-2 fed hvidløg 
-et halvt bundt dild 
-6 blade mynte 
-en halv citron, 
-3 dl drænet yoghurt 
-salt 
-sort peber 

Tzatziki kan laves med uendelig mange grøntsager, men med blomkål bliver den knasende og delikat. 

Sådan gør du:
1. Snit blomkålen i små stykker, og skær agurken i små tern. 
2. Snit rødløget i fine tern, og riv hvidløget fint på den fine side af et rivejern. 
3. Snit krydderurterne fint. 
4. Kom det hele i en skål, og bland det sammen med citronsaft og -skal og yoghurt, vend det godt sammen, og smag til med salt og peber. 
5. Anret i en skål. 

TIP
Tzatziki kan sådan set spises til næsten alt hen over sommeren: røget makrel, grillet kylling, nye kartofler, dampede små gulerødder, grillet brød, sandwich osv.